Okul müdürlerine bilgisayarlı sürgün iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2010 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Sivas İl Başkanı Muzaffer Karadağ, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul müdürlerinin rotasyona tabi tutulduğunu, tercih ettiği yer gelmeyen okul müdürlerine ikinci bir tercih hakkı verilmediğini ve bilgisayar kurası adıyla sürgün edildiklerini kaydetti.

Türk Eğitim-Sen Sivas İl Başkanı Muzaffer Karadağ, düzenlediği basın toplantısında Sivas'ın sanayi şehri, ikliminden dolayı tarım şehri olamadığını ve bu nedenle Sivas'ın tek çaresinin çocuklarına iyi bir eğitim vermek olduğunu belirtti.

Yapılan yanlışlarla bunun da mümkün olmadığını kaydeden Karadağ, "İlimiz eğitim ve öğretimde sınav sonuçlarında tehlike sinyalleri vermektedir. İlimizin üniversite sınavı başarısı doğu illerimizin bile gerisinde kalmıştır. Komşu iller Türkiye birincilikleri çıkarırken ilimiz maalesef hüsran yaşamıştır." dedi.

Durum böyle iken otuz yıldır eğitim camiasına yaptıkları hizmetleriyle, ilçe nüfusu kadar öğrenci sayılarıyla yönettikleri okullarında profesör, vali, kaymakam, general yetiştirmiş olan okul müdürlerinin ilçelere hatta köylere "bilgisayar kurası" adıyla sürgün edildiğini iddia eden Karadağ, "Bu valinin; Gürün, Gölova, kaymakamlığına atanması gibi vahim bir durumdur. 65 puanlı okul müdürleri köylere sürgün edilirken 40 puan civarındakiler il merkezinde tutulmuştur." dedi.

Bu kapsamda 62 okul müdürünün zorunlu olarak görev yerlerinin değiştirildiğini dile getiren Karadağ, "Geçtiğimiz hafta yapılan rotasyonla ilimiz genelinde 62 müdürün görev yerleri değiştirildi. 6 müdürün branşında atanacağı kurum olmadığından ataması ertelendi. 6 tane müdürün ataması bilgisayar kurası ile 4 tane müdürün ataması ise yönetmeliğin 22/3. maddesi gereği neye göre atandıkları bilinmeden atamaları yapıldı.

Bu durumda 10 tane müdürün görev yerleri il merkezinden ilçelere veya ilçeler arası yapıldı. İl merkezinden ilçelere ve ilçelerin köy ve beldelerine atananlarının durumunu tek kelimeyle Sürgün olarak nitelemek doğru bir değerlendirme olacaktır. Oysa, örneğin Halk Eğitim Merkezi Müdürünün branşı Makine Teknik- Makine ve Kalıptır. Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü'nün de branşı yine aynı şekilde makine teknik-makine ve kalıp olmasına rağmen karşılıklı değişim olabilecekken neden yapılmamıştır? Kız meslek lisesi müdürlüğü de aynı durumdadır." diye konuştu.

Karadağ son olarak başından beri bu haksızlık ve yanlış uygulamanın gerçekleşmemesi için her türlü demokratik mücadeleyi sergilediklerini bundan sonrada sergilemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber